top of page

Judici contra un sindicalista de CGT amb petició de tres anys de presó per penjar en Facebook una fo


Víctor Tormo, militant de CGT a Castelló, s’enfronta a tres anys de presó i més de 12.000 euros d’indemnització per publicar en el seu Facebook una foto de policies secrets. El judici està previst per al 4 de desembre, cinc anys després de que es produïren els fets. El delicte del que se li acusa consisteix en “revelació de secrets” i la causa ha tirat endavant per l’acusació particular de sis policies nacionals.

CGT dóna suport al seu militant i convoca una concentració el dia del judici, a les 9h a la Ciutat de la Justícia de Castelló. El cas posa en evidència, una vegada més, l’existència de llistes negres d’activistes socials i la deriva autoritària i repressiva d’un Estat dedicat a acallar la contestació social

Al setembre de 2012, Víctor Tormo va participar en un piquet en la Universitat Jaume I (UJI), contra les retallades en educació, aprofitant la presència d’Alberto Fabra, President aleshores de la Generalitat Valenciana. La protesta estudiantil es va saldar amb la retenció i detenció de més de vint persones. En resposta a aquesta actuació policial desmesurada es va convocar, pel Consell de l’Estudiantat de la UJI, una manifestació antirepressiva l’endemà. La manifestació va transcórrer sense incidents i de forma pacífica.

Una vegada finalitzada la manifestació, i mentre la majoria dels manifestants que havien participat en la mateixa es trobaven en les terrasses de la plaça de la Muralla Liberal de Castelló, un grup de policies nacionals de paisà, i sense identificar-se en cap moment com a policies, van realitzar identificacions de forma massiva i indiscriminada. Víctor Tormo, considerant que es tractava d’una actuació policial antirreglamentària, els va requerir perquè s’identificaren.

Davant la negativa dels agents, i amb l’únic fi de denunciar una actuació que entenia era arbitrària i d’abús de poder Tormo va pujar una foto al facebook en la qual informava que individus amb pinta de policia secreta estaven intimidant a joves en les terrasses com a mitjà de fer callar les protestes ciutadanes.

Transcorreguda una setmana, Víctor Tormo, va ser detingut i acusat d’un presumpte delicte de revelació de secrets i d’haver “causat un greu risc en la seguretat” dels policies.

Malgrat que en l’any 2014 la Fiscalia va sol·licitar l’arxiu de la causa en considerar que no existeix delicte i que ser policia no és un secret, l’acusació particular de sis policies nacionals, personats en la causa com “perjudicats” van recórrer l’arxiu i demanen 3 anys de presó i més de 12.000 euros d’indemnització.

Finalment, el cas ha tirat endavant i el judici tindrà lloc, a les 9h del 4 de desembre de 2017, en el Jutjat Penal núm. 2 de Castelló.

El sindicalista encausat assenyala que “es tracta d’un judici polític, a instàncies del subdelegat del Govern i del Cap de la Policia”, ja que les seues dades apareixen en arxius policials com a participant en manifestacions i actes d’esquerra, i així consta en l’atestat policial. Aquest atestat demostra que subdelegació de Govern va ordenar fitxers policials amb dades de manifestants.

Aquest judici es suma a altres casos recents contra tuiters, humoristes, cantants, etc. on l’Estat està mostrant la seua cara més autoritària i repressiva, portan-nos a una involució en les llibertats i en els drets fonamentals de les persones. La finalitat és clara, reprimir les protestes i els moviments socials, expandint la por per a què els carrers no es menegen.

Gabinet de Premsa CGT País Valencià

20 novembre 2017


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page